Miscellaneous science-related files, in English

Currently under construction, expect more to come until this sign is removed

2007

* Connectionist modelling and autism

Term paper for a course in Austria. It briefly reviews every single connectionist model explicitly related to autism. (There is a more recent model by Cohen in Mareschal et al (2007), but other than that, this is everything there is to this topic. I'm working on something of my own, though.)

* Morphological processing in Hebrew and Arabic: evidence from masked-priming experiments

Term paper for a course in Austria. It introduces the paradigm and reviews every single experiment in the field I managed to locate. There is also a short discussion of methodological issues (check the Hungarian pseudo-etymon, it was amusing to come up with this stuff).

2006

* „Too late to reinterpret the past?” Non-violent conflict handling regarding the Hungarian riots of September 2006.

Term paper for a course I took in Norway as an exchange student. I got an A and I was very proud of it because grading was quite strict.

Vegyes tudománnyal kapcsolatos dolgok, magyarul

Még egy csomó minden érdekes nem került föl, amíg ez a felirat itt van, addig folyamatosan lehet várni frissítéseket

(lesz pl. szó a választási eredmények előrejelzéséről a négy alapművelet segítségével, meg az állambiztonsági tisztek pályamotivációiról önéletírásaik alapján, stb.)

2008

* a Mi/Más konferenciaelőadásom annotált bibliográfiája (lesz, amikor fölteszem, még a héten valamikor IJ”H)

2007

* Emlékezeti rendszerek és a nyelv - fóliák

Rövid áttekintés szigorúan a Baddeley könyv alapján. A Bánréti-féle neurolingvisztika kurzuson adtam elő. Volt egy második része is, amiben az aktuális fejleményekről volt szó, de ahhoz nincsenek fóliák.

* Figyelem, ez a játékprogram függőséget okoz! - Számítógépes játékszoftverek és médiahatás-kutatás

Az “Intézményes befolyás: média- és kampányhatások” című kurzusra született még az év elején, a 'függőség' pozitív és reklámértékű médiabemutatásairól szól. Van benne Civilization meg WoW meg mindenféle, nem túl hosszú, de szerintem érdekes és szórakoztató.

2006

* A nem gyógyászati célú központi idegrendszeri beavatkozásokról

Pszichológus etika házidolgozat. Soha el nem múló köszönetem spittle-nek, aki letöltötte nekem az AJB cikkeket. (A magyar egyetemek szemlátomást nem nagyon tekintik feladatuknak, hogy amerikai bioetikai szaklapokra fizessenek elő…)

 
termpapers.txt · Last modified: 2008/03/17 20:28 by prezzey
 
Except where otherwise noted, content on this wiki is licensed under the following license:CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki